Kanarski otoki- Tenerife

Datum objave: 26.10.2010 ob 14:35
Kategorija: Popotna torba

Kanarski otoki so del Španije že od leta 1821.  Otočje, ki je ognjeniškega izvora,  je sestavljeno iz sedmih otokov. Poseljuje jih kar 1,7 milijonov prebivalcev. Ker na otokih ni sladkovodne reke, imajo precejšnje težave s sladko vodo. Voda v hotelih ni pitna, pogosto pa tudi zaslediš table z opozorili o pametni porabi vode. Padavin je zelo malo, statistika beleži kar 320 sončnih dni. Midva sva v 14 dneh dopusta doživela celo en deževen dan. Sprva sva bila navdušena, saj sva upala, da se bo vsaj malo shladilo (vseh štirinajst dni je bilo 35 stopinj!), ampak že po prvi uri dežja nama je bilo jasno, da temu le ne bo tako. Bilo je še naprej vroče, soparno, zato sva tudi skočila v vodo, da sva se vsaj malo ohladila. Atlantik ima približno 21 stopinj in res se prijetno shladiš! Pa še komanje v dežju, ki ima poseben čar!

Sonce v tem času (september) vzide ob 8.15 uri in zaide ob 20.20 uri, zato lahko iz izkušenj rečem, da je dan skoraj prekratek za vse poletne aktivnosti.  Jutra so najlepša, ampak zaradi teme in jutranje neaktivnost vseh kafeterij, precej “žalostna”. Zato je resnično najboljše izkoristiti hotelsko ponudbo, kjer po kavi zadiši že v zgodnjih jutanjih urah. Obožujem zgodnja jutra ob kavi, opazovanje prebujajoče narave, zato sem bila malo prikrajšana za svoj jutranji rutual.

Otok Tenerife, kar v prevodu pomeni “bela gora”,  je eden izmed največjih Kanarskih otokov. Na njem živi približno 800 tisoč prebivalcev, na leto pa ga obišče preko 4 milijonov turistov. Opazila sem, da so med turisti predvsem Angleži, Skandinavci in Nemci. Tenerifi so poznani predvsem po bananah, paradižnikih in seveda vsemogočnih kaktusih, kar je razumljivo, saj je zemlja suha in podnebje vroče.

Pico del Teide je najvišji vrh Tenerifov (3718m) in Španije, ter tretji vulkan na svetu. kot sem že omenila je otok vulkanskega izvora in poseben prav zaradi kontrasta črnih skal, črne prsti. Še mivka se bohoti v treh odtenkih (Črni, rjavi, bež). kristalno modro morje in nebo dajeta tej črni pokrajini prav poseben čar. Res lahko rečem, da so tukaj doma čudoviti kontrasti narave.

Naj več povedo še fotografije…

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 26. Oktober 2010 ob 14:35 in zapisano pod Popotna torba. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !